To Øl

Het verhaal van To Øl is een bijzonder verhaal dat is begonnen op een middelbare school in Denemarken. Twee vrienden Tobias en Tore raakten in gesprek met hun scheikunde leraar over Deens bier. Het verwonderde hen dat er al sinds jaar en dag eentonig bier werd gebrouwen in Denemarken. Waarom brouwen al die Deense brouwerijen toch van dat middelmatige bier, in plaats van bier met bijzondere smaken vroegen zij zich af.

Tobias en Tore besloten samen met hun scheikundeleraar, genaamd Mikkel, in de vrije uren bier te gaan brouwen in de schoolkeuken. Als snel volgden er veel proefbrouwsels met stuk voor stuk bijzondere smaken. De scheikundeleraar van Tobias en Tore bleef niet lang leraar en besloot zijn eigen brouwerij op te zetten. Deze brouwerij werd Mikkeller genoemd, tegenwoordig een van de meest gewaardeerde brouwerij ter wereld.

In 2010 startten Tobias en Tore dan eindelijk hun eigen brouwerij, in 2012 werden zij al vernoemd in de top-100 van beste brouwerijen ter wereld op Ratebeer.com. To Øl heeft geen brouwerij, maar maakt op veel verschillende plekken gebruik van gastbrouwerijen. Daar brouwen zijn verrassende en vernieuwende bieren met unieke smaken die je niet snel vergeet.

Dat in het Deense scheikundelokaal twee fantastische brouwerijen hun oorsprong zouden vinden had niemand kunnen denken. Wat we nu wel weten is dat het bier van zowel To Øl en Mikkeller tot het beste van de wereld behoren. 

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst